lauantai 12. elokuuta 2017

Vainulle NOU1Vainu (1 v 1 kk) läpäisi tänään heti ensiyrittämällä noutajien taipumuskokeen, eli sai tuloksen NOU1. Koepaikkana oli Vimpeli ja tuomarina Pentti Åman. Koska treeniä ei ole takana juuri lainkaan, mitattiin Vainun kohdalla kyllä täysin puhtaita taipumuksia. Ja niitähän löytyy! :) Tuomarin kokonaisarvostelu: "Hyvällä työskentelymotivaatiolla varustettu koira, joka osoittaa tänään taipumuksiaan oikein mukavalla tavalla."

Vesityö meni oikein mallikkaasti, sitä ei olla kuin kerran treenattu. Vainu ui todella mielellään ja vauhtia piisaa. Molemmat lokit tulivat käteen asti (vedestä luovutuksiin oli matkaa noin 2 m). Laukauksissa tarkkaavainen mutta rauhallinen. Pari kertaa ampumaradalla on käyty totuttelemassa koviin paukkuihin, eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmaa -  yleensä ei ole edes huomannut koko kovaa pauketta. :D Hakuruudussa tuli esiin "vainumainen" tyyli, eli ensimmäisen riistan vaihto. Pari kertaa on hakuruutua tehty ja tuota vaihtoa se aina meinaa tehdä. Mutta kun ruutu oli tsekattu, niin sen jälkeen pystyi ruveta oikeasti hommiin. Sen jälkeen kaikki riistat tulivat nätisti tasaisella tahdilla käteen asti ja Vainu kattoi hyvin koko hakualueen - kävi välillä vähän ulkopuolellakin. Kanijäljen on tehnyt kerran aiemmin ja Vainu oli selvästi jonkun muun riistan hajulla jo alueelle mentäessä - voimakkaasti metsän suuntaan nenä pystyssä. Lähti vauhdilla jäljestämään, mutta taisi harhautua jollekin toiselle riistajäljelle siinä loppupäässä ja siksi loppu menikin hakutyöskentelyksi. Mutta kani löytyi hienosti kuitenkin ja tuli käteen asti. Onneksi jäljellä tyyli on vapaa.

Kaiken kaikkiaan Vainun nykyistä tasoa hyvin vastaava suoritus. :) Sitten pitäisi ehkä ruveta treenaamaankin? Ehkäpä meidät voisi sitten vuoden päästä nähdä nomen ALO-kokeessa. Ennen kaikkea pitäisi ruveta rakentamaan hallintaa ja ohjattavuutta. Tähän asti Vainua on ainoastaan kannustettu tekemään itsenäisesti nenätyötä ja spontaania riistan kanssa työskentelyä.
2 kommenttia:

  1. Mitään en ymmärrä vieläkään noutajajutuista, mutta onnea silti! :D Kuulostaa hyvältä! :) Ja tää sun blogi on niin hienon simppeli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No se on vähän niin kuin paimenkoirilla PAIM-T. :D Ja kiitti blogikehuista! Nyt taas vähän tätä kesällä uudistin. Vielä kun ehtisi päivittääkin. :)

      Poista