keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Vuosikatsaus ja uudet tavoitteet 2017

Vuosi aivan kohta takanapäin. Aika vetää vähän yhteen, mitä kaikkea tulikaan tehtyä. Ja tietenkin tutkailla, miten vuoden alussa asetetuille tavoitteille kävi. :) Uusiakin tavoitteita pitäisi sitten asettaa vuodelle 2017.

Tavoitteiden 2016 toteutuminen

TOKO: Kisauran starttaus. 1 x ALO1, 1 x AVO1 -> Toteutui! Ja ylittyi. 2 x ALO1, 1 x AVO1
Agility: Kisauran starttaus. 1 lk 0-tulos olisi hyvä saavutus. -> Ei toteutunut. Agility jouduttiin jättämään homekoiratöiden takia.
PK: BH-koulutustunnus. Haun treenaaminen niin, että oltaisiiin
ehkä v. 2017 kisavalmiita. Jälkitreenien jatkaminen.  -> Ei käyty BH:ssa mutta pk-treenien osalta tavoitteet täyttyivät
LTE: Luonnetestin suorittaminen -> Ei toteutunut enkä aio enää viedäkään.
NÄY: H-laatuarvostelun metsästäminen ryhmänäyttelystä -> Ei toteutunut. Kerran yritettiin, mutta T tuli.
Muut: Mahdollisimman usein paimentamaan. Säännöllinen doboilu, että pysyy lihakset kunnossa. -> Paimennuksen osalta tavoitteet täyttyivät.


Asettaessani noita tavoitteita tammikuussa en todellakaan tiennyt, mitä kaikkea vuosi toisi tullessaan. Homekoirakouluun hakeminen ei ollut vielä mielessäkään tuolloin. Kevään pääsykokeiden jälkeen elämä muuttuikin täysin ja Jekku ei enää ollutkaan pelkkä harrastuskoira vaan se oli työkoira, jonka muu tekeminen muuttui harrastuksiksi työn ohella. Siispä jouduimme jättämään esimerkiksi agilityn kokonaan pois ohjelmistosta liian suuren loukkaantumisriskin takia. Tokoa kuitenkin jatkettiin ahkerasti koko vuosi, samoin paimennusta ja pk-hakua.

Keväällä meidät valittiin mukaan kennelpiirimme nuorten koirien tokovalmennusrinkiin. Samoihin aikoihin starttasimme kisauramme. Kolmesta kokeesta yhteensä 98,3 % maksimipisteistä, wau! Kokonaisuutena vuodesta 2 x ALO 1 ja 1 x AVO 1, enemmän kuin mitä osasin alkuvuodesta toivoa. Kesällä pääsimme edustamaan myös ensimmäistä kertaa arvokisoissa ja kävimme SM-kisoissa hakemassa kokemusta. Mukaan mahtui myös epäonnistuneita suorituksia mutta pääosin toko-vuosi oli upea ja täynnä mahtavia valmennuspäiviä ja treenihetkiä, uusia tuttavuuksia ja kavereita. Kaiken tämän jälkeen lupauduin ensi vuodelle mukaan tokoyhdistyksemme hallitukseen ja tokotoimikuntaan.

Keväästä loppusyksyyn asti päästiin Jekun kanssa käymään lampailla ja käytännössä tämän kesän aikana opittiin sen kanssa paimentamaan. :) Haussa Jekku edistyi hurjasti kesän aikana ja käytännössä se olisi koevalmis maastopuolella, kun päästiin jo tyhjiäkin tekemään syksystä. Siitä on ensi keväänä hyvä jatkaa. Rauniot tulivat uutena juttuna mukaan kesällä ja muutamia kertoja ehdittiin siellä käydä. Samoin muutamia jälkiä ehdittiin ajaa vuoden aikana.

Tärkein kaikista oli kuitenkin keväällä homekoirakoulun pääsykokeiden selvittäminen ja pääsimme mukaan koulutukseen. Yhdessä oppiminen siellä on ollut kuitenkin se kaikista hienoin tunne. Nähdä, kuinka on onnistunut kouluttamaan koiransa niin, että se tekee hienoa etsintätyötä ja löytää vaikeatkin homelöydöt.

Lisäksi syksyn vaellusreissu Norjan vuorille koirien kanssa jäi erityisesti mieleen. Oli aivan mahtava matka, joka ei taatusti jää viimeiseksi. Ensi kesälle on jo suunnitteilla pidempi reissu!

Ja tietenkin Vainu. Tämä superlupauspentu saapui heti meidän reissun jälkeen. Ja pentu on kyllä lunastanut odotukset täysin, jopa ylittäneet ne. :)

Mulla on niin hienot työkoirat, joista olen kiitollinen joka päivä. Niiden kanssa työskentely, harrastaminen, matkustelu, lenkkeily ja arki on parasta mitä tiedän.

Ensi vuonna keskitytään tekemään molemmat pienemmät pojat ja ehkä Sisukin valmiiksi homekoiriksi. Ja sitten miten sen ohella ehditään, jatketaan valmentautumista ja startataan sekä Jekun että Vainun kanssa myös koepuolella.


Jekun tavoitteet 2017

Työ: Läpäistä tasotesti ja valmistua homekoiraksi. Aloittaa työt syksyllä.
TOKO:
Voittajaluokan korkkaus, 1 x VOI1
PK: Kisauran korkkaus, PAKK1, HK1
NÄY: H-laatuarvostelun metsästäminen ryhmänäyttelystä
Paimennus:
Paimennuskokeeseen osallistuminen


  Vainun tavoitteet 2017

Työ: Kouluttautua valmiiksi homekoiraksi. Aloittaa työt loppuvuodesta.
TOKO:
Kisauran starttaus, 1 x ALO1
NOU:
Taipumuskokeen läpäisy, NOU1

Jos nämä kaikki saavutetaan, niin olen kyllä maailman onnellisin ja hämmästynein ihminen. :D
Mutta tärkeintä nyt on vaan saada nuo työkoirastatukset kuntoon, siinäkin on riittävästi tekemistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti