tiistai 29. marraskuuta 2016

Jekku treenimatkailee

Marraskuu on kulunut lähes kokonaan ihan homekoiratouhujen parissa. Kouluviikon jälkeen Jekku huilaili hetken aikaa, sillä sen selkä oli eturauhasen ärtymisen takia jumahtanut aika pahasti ja sitä aukaistiin sitten hierojan toimesta. Kun päästiin taas töihin, niin lähdimme neljän päivän supertreenimatkalle Pohjanmaalta ensin Pirkanmaalle ja sieltä pääkaupunkiseudulle tekemään neljä isoa hometreeniä. Samalla reissulla ehdimme käydä myös paimennuskoulutuksessa ja toko-treenaamassa hallilla. Jekku sai tehdä hallilla ekaa kertaa puoleen vuoteen myös pikku pätkän aksaa ja voi kun oli riemukasta. Yövyttiin kaverikoirien luona ja hotellissa, lenkkeiltiin ja treenattiin, treenattiin ja treenattiin... Pikkuhiljaa on home-etsintöihin otettu ilmaisuksi maahanmeno mukaan. Ja kuten kuvasta voi päätellä, Jekulla on sen suhteen aika omintakeisia luovia ideoita. :DHieman luovia ideoita on myös emännän päässä, sillä olen jo hetken pohtinut, mikä olisi hyvä tapa saada koiraa lähemmäs yläpiiloja/-vaurioita etsinnöissä. Hetken pohdittuani mietin, että helpoin olisi opettaa Jekku hyppäämään suoraan mun selän kautta tuohon olkapään kohdalle, jolloin itseltä jäisi kaikki nostelut jne. pois laskuista ja koira tekisi työn. Pari kertaa on nyt selkään hyppäämistä treenattu ja alla videolla tältä päivältä tätä toista treeniä. Käskynä on 'ylös' + käsimerkki ja laskeutumiseen 'alas'. Tuosta nyt sitten vielä seuraavilla treenikerroilla Jekkua vähän pystympään ja ylöspäin, niin eiköhän sitten päästäisi kokeilemaan jossain etsintätreeneissä jo käytännössä. :)
2 kommenttia:

 1. Hauskat kuvat ja video. Seuraan mielenkiinnolla homekoirakoulutustanne.
  Piti tuon videon katsomisen jälkeen kaivella, minkä kokoinen Jekku on. Meidän 15 kk ikäinen juniori on noin 57 cm, 22,5 kg ja pitkärunkoinen enkä varmaan kykenisi pitämään sitä selässäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, mukavaa että seurailet. :) Jekku on tosiaan hyvin kevytrakenteinen ja näppäränkokoinen aussie, etenkin näihin hommiin. Aavistuksen pitkärunkoinen, mutta tuo reilut 52 cm ja 20 kg on helppo pitää selässä. Ei oikeastaan edes juuri huomaa, niin sopivan kevyt se on. :) Ja hyppääkin tosi pehmeästi ja nätisti.

   Poista