tiistai 25. lokakuuta 2016

EVL- ja ajattelutestiä JekulleTuli mieleen testata Jekun yleistys- ja oppimiskykyä ja keskittymistä työntekoon treenaamalla tänään ensimmäistä kertaa sen kanssa EVL:n kiertohyppynoutoa. En ole koskaan treenannut tuota liikettä  aiemmin sen kanssa ja otin alkuun pari kiertoa vaan (koska sama kierrä-käsky on ollut myös aksassa käytössä hypyillä aiemmin). Sen jälkeen testimielessä koko liike, että mitä mahtavat sen aivonystyrät tuumata, kun laitetaan noin monta yksittäistä palikkaa yhteen ensimmäistä kertaa. Kiertoa on otettu siis avoimessa, pysäytystä erikseen puun ympäri, käsiohjauksia noutoon muutamia kertoja ohjatussa noudossa ja hypyn se nyt tietää aksasta ja muutenkin. Jekku vahvisti mun epäilykset, pystyy keskittymään ja yleistämään oppimaansa todella hyvin! Wau! Ei pöllömpi suoritus ensimmäiseksi treeniksi. Nyt sitten vaan pilkkomaan osiin ja opettamaan oikeasti. On se huikea koira ajattelemaan ja oppimaan! Alla videolla tämä sen ihkaensimmäinen treeni koskaan.
Muuten treenaillaan enimmäkseen voittajaluokan liikkeitä. Liian vähän kyllä tällä hetkellä ehditään ylipäätään tokoilla mutta toivottavasti nyt talven tullen vähän tilanne parantuu sen suhteen, kun moni muu laji jää tauolle. Jekun kanssa tokoilu on tällä hetkellä todella hauskaa ja motivoivaa, koska molemmat olemme saaneet uutta intoa nyt uusien liikkeiden opettelusta. Ja Jekulle nuo isot liikkeet ovat helppoja siinä mielessä, että se tykkää tehdä vauhtiliikkeitä, kaukana ohjaajasta. Silloin se työskentelee oikeastaan parhaiten. :)2 kommenttia:

  1. Tosi hienosti ekaksi toistoksi "kierto-ohjattua". :) Meillä ei Gavalla suju se kokonaisena vielä vaikka treenejä alla. :D Jos saa avustajan niin pyytää laittamaan kapulat ja sitten lähettää kiertoon. Täydeltä matkalta myös vaikeampi sekä se, että itse on eri linjassa hypyn kanssa. Kivoja kuvia myös! Jekku vaikuttaa kyllä tosi kivalta tokoon, ilo on harrastaa sellaisen kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Jekku on kyllä todella hyvä lukemaan tilanteita ja ajattelemaan itse. :) Ja oppii äärettömän nopeasti kaiken. Niin tokossa kuin muissakin jutuissa. On todella palkitsevaa sen kanssa treenata, kun se ikään kuin osaa jo valmiiksi liikkeet vaikkei niitä ole sille opetettu. Niin kuin esim. tämän kiertohässäkän. :D Mutta toisaalta sitten siinä on se toinen puoli, että turhautuu todella nopeasti liian helppoon jankkaamiseen. Eli ei kestä helppoja rutiineja kovin kauaa. Vaatii haasteita, vaihtelua ja älyä vaativia tehtäviä, silloin keskittyy todella hienosti. Ja tokossa on välillä itsellä ongelmia olla tarpeeksi yllätyksellinen ja haasteellinen tehtävienannossa. Jekku on vähän niin kuin sellainen yliälykäs lapsi luokassa, joka turhautuu, kun käydään liian helppoja asioita läpi. ;) Mutta erittäin mielenkiintoista, palkitsevaa ja opettavaista on sen kanssa harrastaminen ja työnteko! <3 Huippukoira!

      Poista