tiistai 18. lokakuuta 2016

Esineruutua ja pentutreenejä

Ollaan saatu nyt syksyllä vihdoin esineruutua kunnolla alkuun Jekun kanssa. Keväällä sitä yritin lähteä opettamaan mutta päätin suosiolla jättää sen myöhemmälle, sillä Jekku oli sitä mieltä, että nämä esineet on tänne heitelty vain syötäviksi ja leikittäviksi. :D Siinä kohtaa ei oma huumori riittänyt lähteä sitä puskemaan eteenpäin. Nyt syksyllä sitten pari treeniä tyylillä "nouda esine metsästä" eikä niinkään etsimistä. Hyvällä vaihtokaupalla lelulla hetsaamalla sain sen ymmärtämään, että no nämä vissiin pitää tuoda tuolle emännälle, jotta saa sen paremman leikkikalun vaihtarina. :) Ja kolmannella treenikerralla sitten lisättiin siihen etsintä myös mukaan. Alla videolla tuosta treenistä osa. Nyt kun Jekku on hoksannut, mitä koko hommassa tulee tehdä, niin eiköhän se tästä ala lutviutua sekin.

Pari viikkoa takaperin oli tämän vuoden viimeinen E-P:n nuorten koirien tokoringin valmennuspäivä ja kouluttajana oli tällä kertaa Hanna Ikonen. Sieltä saatiin paljon eväitä mukaan voittajan ja evl:n hiomiseen. Eniten kotiläksynä on nyt noutojen hiominen nimenomaan kapulanpidon, noston ja palautuksen osalta. Saada ote tiiviimmäksi kaikilla kapuloilla. Häiriötreeneissä on käyty ottamassa paikkista ja mukava huomata, että Jekulle on jopa helpompaa suorittaa piilopaikkis kuin alempien luokkien paikkikset. Hyvin on pysynyt nyt joka treenissä suht rauhallisena, paitsi yhdessä, jossa frisbeegolfkoriin kilauteltiin ja heiteltiin friboja suoraan Jekun takana. Marraskuun alussa ollaan menossa Riitta Kivimäen koulutuspäivään, varmasti taas opitaan paljon lisää siellä. Haaveilin alustavasti jopa voittajan korkkaamista tämän vuoden puolella mutta hometreenit näyttävät vievän nyt sen verran paljon aikaa ja energiaa, että se haave täytyy haudata tältä vuodelta. Ei ehditä millään treenata tarpeeksi. No, ensi vuonnakin ehtii hyvin. :) Täytyisi muistaa, että koira on kuitenkin vasta alle 2,5-vuotias, joten eipä tässä ole mihinkään kiire.

Vainu on sujahtanut hyvin laumaamme ja Vainu on käynyt Jekun mukana niin tokon häiriötreeneissä, homekoirakoululla opintoviikoilla kuin pk-hakutreeneissäkin. Lisäksi pikkujätkä on opiskellut nenänkäyttöä etsinnöillä sisätiloissa sekä damihakua, siipihakua ja siipijälkeä tehden. Muutama video vielä Vainunkin treeneistä. :) Se on todella innokas pikku koululainen ja loistavan tehokas nenänkäyttäjä! Olen todella innoissani.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti