torstai 18. elokuuta 2016

Isolla pellolla


Puolitoista kuukautta ehti vierähtää edellisestä paimennuskerrasta, mutta eilen vihdoin ehdittiin taas lampaille. Ja olipa kertakaikkisen HIENOA! <3 Ensin testattiin pyöröaitauksessa, että mikä on meininki pienen tauon jälkeen ja pysyykö Jekku niin sanotusti tolkuissaan ja pysyihän se. Siispä toisella kiekalla siirryttiin ensimmäistä kertaa isolle pellolle tekemään hommia. :)

Jekku teki erityisesti todella hienoa ajoa. Sitä ei olla kuitenkaan otettu aiemmin kuin pari kertaa aivan lyhyitä pätkiä. Nyt se askelsi todella rauhassa ja keskittyneesti heti alusta alkaen. Ja stopit toimivat hienosti siinä. Sitten teimme sekalaisesti myös oikeaa ja vasenta kaarta ja siellä stoppeja sekä lopuksi vielä ensimmäistä kertaa hakukaarelle lähetystä niin, että olin itse koiran lähellä enkä lampailla.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Jekku on löytänyt melkoisen mukavan mielentilan paimennukseen. :) Vaikka alussa voi hieman keulia, niin sen jälkeen keskittyy todella hyvin. Vaihtelevat treenit sopivat sille hyvin, kun se ei voi koskaan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Vaihdellen ajoa, kaaria jne. Pitää olla haastetta vaikka aloittelijoita vasta ollaankin - pätee kaikessa tekemisessä Jekun kohdalla. :) Ja nyt olen itse oppinut lukemaan koiraa paremmin lampailla ja pystyn puuttumaan vain epäkohtiin ja muuten voin antaa sen tehdä rauhassa itse hommia. Oma toimintani (liika hosuminen kepillä, askeleet väärään suuntaan, liian tiukka käskytys jne. pienet jutut) nimittäin kiihdyttävät helposti Jekkua. Kun osaan olla itse neutraali ja rauhassa, niin koirakin toimii hienosti. Ajo tuntuisi tulevan Jekulta luonnostaan ja sopivan jännitteen ottaminen lampaista siinä mutta kaarelle lähdöissä se hätiköi ja menee liian suoraviivaisesti eikä pullista kaaren alkua tarpeeksi. Kun se sitten on kaarella, niin silloin se kyllä pitää nätin etäisyyden lampaisiin. Tässä näkyi kyllä jo edistystä tällä kerralla ja Jekku korjasi pari kertaa hienosti itse, kun tajusi lähdössä, että taisi tulla liian pannukakku lähestyminen. :D Tästä jatketaan taas lauantaina! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti