lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannusterveiset

Hyvää juhannusta kaikille! :) Näin keskikesällä on hyvä tehdä vähän yhteenvetoa siitä, missä tällä hetkellä mennään. Lyhyesti sanottuna ei puutu Jekun elämästä nykyään ainakaan tekemistä! :D Kaikkien harrastusten ja työtreenien lisäksi Jekku on nyt kesällä kuntokuurilla (vaikka hyvä kuntohan sillä on jo valmiiksikin): lähes päivittäin se pääsee uimaan ja sitten muutaman kerran viikossa tehdään 7-10 km pyörälenkki normilenkkien lisäksi. Meillähän molemmat koirat juoksevat pääasiassa vapaana pitkin metsiä ja metsäteitä, mutta nämä liikuntamuodot tukevat hyvin lihaskuntoa. Jekku käy säännöllisesti nyt myös lihas- ja sidekudoshuollossa noin parin kuukauden välein. Tällä aktiivisuusmäärällä toki välillä pieniä jumeja on mutta ei mitään suurempaa. Ja Jekku on saanut ammattilaisilta superhyvät arviot rankansa liikkuvuudesta, on kuulemma esimerkillisen liikkuva ja elastinen ranka jätkällä. Mutta tuollainen kumipallohan se onkin. :)

Tokon SM:iin on kuukausi aikaa ja sitä varten treenataan ahkerasti. Myös jussina! :D Iloinen olen siitä, että olen saanut noutoa nyt suoraviivaisemmaksi huomattavasti jo. Vielä siinä on paljon työstettävää, mutta nyt on oikea suunta treeneissä. Seuruu on parantunut myös, koska nyt Jekku osaa jo paljon paremmin itse kontrolloida oikeaa seuruukohtaa ja korjaa herkemmin, jos lähtee edistämään liikaa. Ruudussa on päästy muutamien sivustakorjaustreenien (alustalla) jälkeen siihen vaiheeseen, että Jekku hahmottaa oikean pysähtymiskohdan paljon paremmin. Se alkaa näyttää hyvältä. Kaukokäskyissä olen nyt panostanut napakkaan ja hyvään istumiseen ja se on parantunut. Nyt voisi panostaa vielä maahanmenon nopeuteenkin. Merkin kierron napakkuutta pitää vielä reenata. Jäävissä Jekku kuuntelee nykyään aika hienosti ja tekee lähes aina oikeat vaihdot, vaikka tekisi missä järjestyksessä peräkkäin. Myös jäävien seisomista on saatu napakammaksi: istuminen ja maahanmeno ovatkin olleet hyviä. Paikkisistuminen on vielä se murheenkryyni, sillä jos on liian ihana narttukoira vieressä, niin Jekku saattaa "varmuuden vuoksi" mennä maahan. Sitä treenataan, treenataan, treenataan ja treenataan... Tässä tämän juhannuspäivän treeniä videolla.
Hakua on treenattu nyt noin kerran viikkoon, miten on muilta jutuilta ehditty. Jekku on edistynyt haussa hienosti. Ukot löytyvät käytännössä aina (myös umppareista) ja haukkuilmaisukin toimii. Siinä saataisiin nyt seuraavaksi lähteä panostamaan siihen, että Jekku tekisi systemaattisempia, kauniita pistoja. Ja myös kontrolliin saa kiinnittää huomiota. Pääasia on kuitenkin se, että Jekku osaa käyttää nenäänsä hienosti ja löytää ukot aina. Täytyy alkaa myös treenata sitä, että haukku jatkuu yhtenäisenä sarjana niin kauan kuin tulen piilolle (ja vaikka olisinkin siellä jo).

Paimentamassa on käyty niin ikään kerran viikkoon. Siinä on tapahtunut selvää edistystä nyt kuin pari kertaa sitten kerroin, että täällä tehdään hommia minun ehdoilla tai sitten ei tehdä ollenkaan. Jekku on saanut järkeä päähänsä siihen hommaan ja malttia kuunnella käskyjä eikä vaan rynniä oman mielen mukaaan. Se tekee nykyään huomattavasti nätimpiä kaarelle lähtöjä (vielä saisi sitä alkukiilausta saada kuriin) ja pysähtyy yleeensä kaarella hyvin käskystä maahan. Nyt on tehty myös vähän ajoa ja sekin tuntuisi lähtevän sujumaan ihan kivasti, rauhallisella lähdöllä ja maltillisella vauhdilla.

Ja sitten on tietenkin meidän varsinainen työ eli homekoiraksi opiskelu. Etsintätreeneissä on päästy hyvään vauhtiin myös täysin vieraissa paikoissa. Kiitos siitä hyville treenikavereille ja muille, jotka ovat lainanneet meille kotejaan ja muita treenitiloja. :) Jekku osoittaa hyviä etsijäkoiran ominaisuuksia jatkuvasti: se on itsenäinen ja motivoitunut, ketterä ja hyvä sekä älykäs nenänkäyttäjä. Röyhkeyttä sillä saisi tässä hommassa olla vielä lisää. Monessa muussa hommassa sitä saisi taas olla vähemmän. :D No mutta treenattavissa olevia asioita nämä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti