torstai 5. toukokuuta 2016

Ei mennyt kuin Strömsössä

Ensimmäinen AVO-luokan koeyritys takana. Ei todella mennyt nyt putkeen tämä koereissu. Tuloksena mun oma keskeytys heti seuraamisliikkeen aikana. Jekulla meni jo paikkis nollille, kun lähti paikoiltaan ennen kuin ehdin edes kehänauhalle asti. Meni aivan sekaisin viereisen nartun hajusta jo kun kehään mentiin. Sama aivojumi jatkui sitten myös yksilöliikkeisiin mennessä. Seuraamisen ensimmäinen pätkä oli ok, mutta sitten lähti taas hajujen perässä aivot pihalle. Aivan totaalisen omituista käytöstä koiralta, joka ei ole koskaan paikaltaan lähtenyt edes treeneissä (mitä nyt joskus noussut ylös treenausten alkuaikoina). Ja seuraaminenkin on yleensä niin tiivistä ja hienoa. Nyt se vaan haahuili hajujen perässä käännöksissä jne. Pakkohan se suoritus oli keskeyttää, ettei pahempaa vahinkoa päässyt käymään tulevia kokeita ajatellen.

Kamala pettymys kyllä siinä mielessä, että tuollainen aivojumi tuli täysin yllätyksenä. Nyt aletaan sitten entistä enemmän kiinnittää treeneissä huomiota häiriöön, häiriöön, häiriöön ja taas häiriöön ja rakennetaan paikkiksesta ehdoton, tapahtui vieressä mitä vaan. Vaikka juoksuinen narttu pomppisi ympyrää nenän edessä.

Pettymyksen keskellä yritän miettiä, että kyseessä on kuitenkin nuori koira (täyttää pian vasta 2 v), joka on viimeisen kuukauden aikana kisannut 2 x upeaa ALO:n 1-tulosta KP:llä ja luokkavoitolla, suoriutunut huippuhienosti homekoirakoulun pääsykokeesta ja vielä tehnyt hienon suorituksen aiemmin myös tokoringin pääsykokeessa, niin ei sitä aina voi kaikessa onnistua. Joskus vaan sattuu huono päivä ja huonoa tuuria ja paljon muuta samaan.

Takaisin ajellessa ehdittiin kuitenkin jo ottaa hyvät "palauttavat" treenit, joissa pidettiin hauskaa molemmat. Ja Jekkukin oli siihen menessä jo ehtinyt toipumaan siitä järkytyksestä, kun mamma vähän suutahti eikä oikein tiennyt, miten sitä pitäisi seuraavaksi totella. Näissä jälkitreeneissä se tsemppasi normaaliakin paremmin ja teki erinomaista työtä ja hauskaa oli. Kyllä se tästä taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti