maanantai 15. helmikuuta 2016

Toko-valmennuksessa

Olimme Jekun kanssa lauantaina Katja Kiviahon, eli yhden vuosikausia menestystä kahmineen maajoukkueemme kisakonkarin, huippuvalmennuksessa. Päivän aikana selväksi tuli sekä oman koiran että muiden koirien kohdalla ehdottomuus ja vaatiminen. Ne tehtävät, jotka koira osaa, tulee vaatia hyvin suoritettaviksi. Pienestäkin epätoivotusta käytöksestä tulee seurata koiralle huomautus. Sellaista on mm. keskittymisen herpaantuminen (häiriöön reagointi), ääntely jne.

Treenasimme itse oman puolen tunnin (vartti + vartti) treeniaikana seuraamista ja ruutua. Seuraamisen edistämisessä todettiin, että perusasento on Jekulla yleisesti hyvä, oikea kohta ja suora. Mutta seuraaminen lähtee leviämään liian eteen 5-10 cm noin 3-4 askeleen jälkeen. Toivottavaa olisi nyt saada koira itse hoksaamaan asia ja korjaamaan paikka oikeaksi. On kuulemma hyvin tyypillistä nuorten toko-koirien kohdalla, että näin käy. Ensin opitaan oikea kohta, mutta innostuksissaan koira lähtee edistämään.

Samoin saimme kotitehtäväksi harjoitella häiriötä ja yleistä hallintaa, ei niinkään liikkeissä vaan niiden välillä ja odottelussa. Valmennuspäivän aikana tehtiin Jekulle jopa kohtuutonta häiriötä siihen nähden, mitä ollaan aiemmin tehty. Tai oikeastaan lepokäskyn alla (huilauskäsky, ei paikka-käsky) ei ole koskaan tehty mitään häiriötä ja nyt sitä tehtiin rankalla kädellä.

Ruututreenissä saatiin hyvää vinkkiä ottaa nyt kosketusalusta käyttöön. Myös lelu toimi hyvin. Täytyy Jekulle vahvistaa ensin kosketusalusta tietylle käskylle ja sitten hyödyntää sitä ruututreenissä. Ja sitten napakan pysähdyksen opettaminen erikseen nopean pallonheiton avulla. Jekulla kun on ollut sitä ongelmaa, että se menee ruutuun sisään reunasta, kiertämällä vasemman etumerkin paimentyyliin. Nyt halutaan saada se menemään suoraan sisään ja oikeaan kohtaan. Jekku sai kuitenkin kehuja siitä, että se meni vauhdilla ruutuun myös hyvin, hyvin kaukaa. Koko hallin pituushalkaisijan mitalta. Se onkin Jekun hyviä puolia treenikaverina, että se on itsenäinen ja rohkea tekemään ja on ohjattavissa hyvin myös kaukaa.

Ensi sunnuntaina sitten olisi vuorossa Etelä-Pohjanmaan nuorten koirien Tokoringin valmennuspäivä. Mikäli Jekku siihen mennessä hyvin paranee. Sillä alkoi lauantai-iltana kurkun/nielun tulehdusoireet (kakominen ja pieni yskiminen, lumen kahminen suuhun, lattian nuoleskelu jne.). Vaihdoin ruokaa helpommin nieltävään ja nyt se on ollut jo parempi. Tänä aamuna sai kuitenkin eläinlääkäristä antibiootit ylähengitystietulehdukseen. Pitäisi tämä viikko ottaa aika rauhassa, ilman suurta rasitusta. Mistä lie, ehkä lumen jatkuvasta syömisestä saanut tuon ärtyneen kurkun itselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti