sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hakua, jälkeä, doboa...

Nyt on marraskuussa aktivoiduttu Jekun kanssa pk-jäljen kanssa ja myös käyty kahden kerran pk-haun alkeiskurssi ja edetty siitä sitten viikkotreeneihin muuten. Jäljessä ollaan palattu pari askelta taaksepäin, jotta vielä iskostettaisiin se jäljestyksen tarkkuus päähän, ennen kuin edetään täysin ilman makupaloja jäljestämiseen. Eihän Jekku olekaan tehnyt elämässään kuin reilusti alle 10 jälkeä, joten tarkkuuden hakeminen työskentelyyn on vielä ensisijainen juttu. Ollaan alettu nyt myös opettamaan esineiden alkeita, niin että se ilmaisee ne maahanmenolla.

Syksyn uusi harrastus on ollut sekä pk-haku, jossa on nyt muutamia kertoja käyty. Jekku hoksasi äkkiä, että siellä ei jäljestämisellä pärjää ja rupesi käyttämään hyvin ilmavainua. Ja haukkuilmaisukin on jo hyvällä mallilla, sillä olen opettanut sen temppuna niin, että kun maassa oleva ihminen kopauttaa nilkan kohtaa, niin se tarkoittaa haukkumista. Jossain kohtaa sen saa sitten siirrettyä metsään niin, että ensin maalimies kopauttaa jalkaansa ja sitten ei enää.

Toinen uusi juttu on ollut doboilu. Ollaan osallistuttu koiran lihaskunto-/tasapainokurssille, jossa dobo-palloilla, tasapainotyynyillä ja puolipalloilla parannetaan koiran syvien lihasten käyttöä ja tasapainoa. Jekku tykkää temppuilusta ja etenkin pallosta paljon ja ketteränä koirana se on sille helppoa hommaa. Suosittelen! :)
 Myös kotiin hankittiin jo oma dobo. Ja muita uusia treenivälineitä. :D


Paljon on siis ehditty näin loppusyksystäkin treenamaan, mutta on meiltä myös jäänyt väliin useita treenejä. Syynä erittäin huono tuuri terveyden suhteen. Jekulla on mm. murtunut uudestaan se kannuskynsi, joka aiemmin vaurioitui. Lisäksi se leikkiessään kaatui rappusissa ja sai oikean kyljen rasvakerrokseen tulehdusreaktiopatin, jota on hoidettu antibiootein eikä se silti ole vielä kokonaan hävinnyt. Ja muitakin pieniä kremppoja on ollut, muttei onneksi mitään vakavaa. Olisi kuitenkin kiva, jos huono tuuri vihdoin loppuisi ja päästäisiin terveenä treenaamaan ja elelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti