keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syyskuun kuulumisia

Syyskuu on mennyt äkkiä ohi, sillä niin paljon oli emäntä töissä sekä lomamatkalla, että kuukausi vaan hujahti ohitse. Ja treenitaukoa tuli senkin takia, että toko-kentällä kävi pieni välikohtaus ja Jekku oli hetken aikaa antibiootti- ja kipulääkekuurilla. Mutta nyt taas täysillä menossa mukana. 

Aika lailla uhmiskausi myös painaa päälle, kun narttujen hajut ovat alkaneet kiinnostaa valtavasti ja hoidossa sai vähän temppuilla, miten lystää. ;) Niin nyt taas katsotaan, kuka sanoo viimeisen sanan.

Pistetääs pikakertausta, missä mennään nyt:

- TOKO: Vähän on ollut kyllästymisen merkkejä ilmassa, etenkin ennen loppukuun treenitaukoa. Täytyy palata yllätyksellisempiin treeneihin, joissa ei koskaan kokonaisia liikkeitä jne. Ennakointi ja edistäminen (sellainen ärsyttävä n. 5 cm) seuraamisessa myös ongelmana, johon nyt saatiin hyviä vinkkejä maanantain koulutuksessa. Alan opettaa Jekkua poispäin supernopeasta reagoinnista mun vartalonliikkeisiin ja keskittymistä vasemman jalan liikkeeseen. Jekku on kyllä aivan älyttömän herkkä reagoimaan eri asioihin, mitä teen. Esim. eilen testasin kaukokäskyjä niin, että että en edes sanonut mitään, auoin vaan suutani. Ja Jekku suorittaa kaukot täpäkästi lukemalla käskyt huulilta. :D

- Agility: Keppeihin on tullut lisää vauhtia ja varmuutta. Seuraavaksi pitäisi alkaa opettaa vasemmalta puolelta lähetys. Keinu oli alkuun omituinen ja ihmeellinen, mutta nyt parin treenin jälkeen alkaa olla jo tutumpi juttu ja menee sen paremmin. Kontaktiin puomilla on tullut (yllätys yllätys) ennakointia, sillä ei olla vielä niin varmasti Jekulla hanskassa, että mikä on se oikea kohta, jossa pitää odottaa. Täytyy ottaa kontaktitreeniä erikseen vielä lisää. Täyskorkeassa renkaassa meinaa sujahtaa täysillä ali, kun sitä on vasta pari kertaa otettu, mutta eilisissä treeneissä alkoi jo hahmottaa, mistä pitää hypätä. A:ta otettiin eilen ekaa kertaa ja tajusi sen 'kiipee'-käskyllä heti (sama kuin puomilla). Jekku on nopea oppija tässäkin lajissa tai ehkä jopa etenkin tässä lajissa.

- Paimennus: Käytiin pitkän tauon jälkeen kerran lampailla ja Jekulla oli (ehkä osittain anbitioottikuurista johtuen) ihan homma hukassa. Aiemmin on aina ollut kiinnostunut lampaista, nyt sitä kiinnosti vaan paikalla ollut tyttökoira ja kaikki muut koirat. Täytyypä käydä uudestaan paremmalla ajankohdalla.

- Pk-jälki: Olen ottanut ilman nameja pelkästään tallaamalla jälkeä pari kertaa. Jos jälki on aivan tuore, niin meinaa lähteä vähän kaahottamaan. Täytyy testata tehdä tarpeeksi vanha jälki ja katsoa, keskittyykö paremmin. Jossei, niin aletaan hakemaan työskentelytarkkuutta uudelleen. Jekun työinto nenänkäyttöön näkyy siinä, että loppupalkka on Jekulle vaan ns. kiva välipala ja mielummin haluaisi lähteä jatkamaan jäljestämistä eikä jäädä mitään herkkuja syömään.


Ensi viikolla onkin sitten Jekun viralliset luustokuvaukset. Toivottavasti pikkujäppinen on terve ja päästään jatkamaan täysillä kaikkia harrastuksia. Vähän jännittää kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti