lauantai 8. elokuuta 2015

Helteistä toko-treeniä

Nyt onkin kesä tullut taas takaisin ja kuumassa saa treenata jokaiseen kellonaikaan. Tällä viikolla alkoi meidän tehotreeniryhmän kimppatreenit tälle kaudelle. Nehän ovat Jekun ensimmäiset tokon kimppatreenit koskaan, koska tähän asti on treenailtu vain omin voimin. Hieman odotin kauhulla, kuinka käy, kun lykkään Jekun nyt vasta yli vuotiaana ekan kerran esim. kimppapaikallamakuuseen, mutta hyvin se meni ilman ongelmia. Häiriötä toki Jekku vielä ottaa kentällä, jossa treenaa samanaikaisesti monia koiria, mutta sehän on vaan ajan myötä pois opittavissa, kun saadaan häiriötreeniä viikoittain. Jekku on sen verran sosiaalinen aussie, että muut koirat ja ihmiset kiinnostavat kyllä jonkun verran. :)

Kimppatreenikauden alkuun jokainen määritteli myös tavoitteet tälle vuodelle, jotka sitten ilmoitettiin eteenpäin LaTo:n toko-toimikunnalle. Itse ilmoitin omiksi tavoittekseni oppia olemaan häsäämättä (kun Jekku on hieman erilainen koira kuin aiempi kultsuni, jota sai motivoida ja motivoida ja motivoida...) ja olemaan suunnitelmallisempi. Ja meille Jekun kanssa tavoitteeksi tämän vuoden puolella ALO1 ja ensi vuoden ekalla puoliskolla vähintään AVO1. Katsotaan, kuinka tavoitteiden käy! :)

Alla videota tältä viikolta omista treeneistä. Tiiviyttä on tullut nyt hommaan lisää, mutta kaikenlaista säheltämistä ja häiriönottoa vielä havaittavissa. Lisää treeniä, treeniä & treeniä. Jekku on kyllä vaan silti loistava treenikaveri, kun ikää on vasta se 1 v ja 2 kk ja haluaa tehdä hommia innokkaasti aina! :)


2 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää teidän tekeminen :) hyvä asenne tekemiseen. Tuli mieleen joitakin vinkkejä. Seurauksessa palkka välillä seläntakaata esim takataskusta tai että hakee takakautta oikeasta kädestä ettei paikka mee tosta edemmäksi. Maahanmeno oli tosi hieno! Jos haluaa niin opetella sivulle nousuun, että tulisi sen yhdellä pompulla. Metallikapulaa itsekin käytin ja sitten puisella. Ehkä kokonaisessa noudossa pidempi heitto ja puisella vapauttaa alkuun heti kun nostanut kapulan ja sitten pidempää matkaa. Ajatellen ettei ehtisi miettiä pureskelua kun saa tiputtaa kapulan niin äkkiä ja tulla lelulla leikkimään. Saa myös vauhtia liikkeeseen. Vanhemmalle bortsulle opetin pitoa sohvalla koira jalkojen välissä maassa ja otin kevyesti kuonosta jos liikutti kapulaa, äkkiä oppi. Kyseessä Koira joka kestää huomauttamistakin. Pehmeämpi junnu oppi vain kun aloitin alkuun niin lyhyistä ajoista ja metallilla alkuun. Ruudussa mietin otatko kisoissa sen suoraan maahan, silloinhan se on suoraan nolla jos menee väärään paikkaan. Itse oon ottanut vain muutamilla kerroilla maahanmenoa tai ihan erillisenä palasena jättäen vain jonnekin seisomaan tai vieden ruutuun seisomaan. Helposti alkaa muuten ennakoida. :) ja ehkä alkuun lyhyempi matka ettei valuisi aina eteen maahan mennessä. Silloin vaaraa jos kokeessa on etulaidassa että tulee juuri yli rajan. Kisoja ajatellen joskus myös kehut ja rapsut ja sitten vasta palkka taskusta. Tai joku liike pelkällä suullisilla kehuilla ja seuraavasta vasta palkka.

  Mutta tosi kivalta näytti tekeminen ja hienosäätöä riittää aina! ;) Tuolla tekemiselläkin saa jo hyvät pisteet :)

  VastaaPoista
 2. Todella loistavia kommentteja Tiia, kiitos paljon! <3 Mukavaa, että jaksoit katsoa videon ja pohtia vinkkejä jatkoon.

  Tuota seuraamisen palkkausta tarpeeksi takaa olen nyt yrittänyt tosiaan parantaa. Jekulla oli aiemmin paljon edistämistä havaittavissa, kun palkkasin sitä liikaa eteen, mutta nyt yrittänyt palkata taaempaa koiranpuolisella kädellä ja on kyllä auttanut. Nyt vielä enemmän takapalkkaa, niin alkaa se ongelma ehkä olla voitettu. :)

  Tuo noutovinkki on erinomainen! Sitä en ole tullut edes miettineeksi, että voisin oikeasti vapauttaa jo hyvästä noutoesineen nostosta. Jotenkin liian orjallisesti lähtenyt ratkomaan sitä "kaartelupalautuksen" ongelmaa, jossa olen ylipäätään saanut koiran tuomaan noutoesineen mulle eikä miettimään, että lähdenpä sitä jonnekin pureskelemaan ja leikkimään. Nyt kun ollaan siitä jo päästy eteenpäin, niin täytyy ehdottomasti tehdä noin, eli palkita kunnolla jo esineen nostosta. Sillä saa varmasti vauhtia touhuun ja ripeämmän tarttumisen ja ehkä myös vähemmän purskelua. Toki sen rinnalla otetaan vielä noita pitämistreenejä entiseen malliin, sekä metallilla että puulla. Olen huomannut senkin, että noutokapula ei saa olla ihan kevyt, koska sitä tekee mieli nakerrella ja "heivata" ja heitellä, ikään kun jotain metsän puutikkua. :) Pysytään vähän painavammissa kapuloissa.

  Ruudussa olen ajatellut ottaa suoran maahanmenon ja sitä nyt vaan vähän testannut. Ruutuahan ei olla juuri treenattukaan vielä. :) Mutta Jekulla tuntuu olevan kauko-ohjaus aika hyvin kunnossa, niin sitä ei varmaan tarvitse erikseen paljoa treenailla. Täytyy melkein vaihdella treeneissä sitä, että miten ruudun palkkaa ja mitä siellä käskee tekemään, jotta "pysyy kuulolla" eikä rupea ennakoimaan.

  Palkkausta olen tähän mennessä harjoittanut aika ruhtinaallisesti ja vielä vähän ottanut koemaisia treneejä, joissa käyttänyt vain kehuja. Toki välillä teen niinkin, että pelkät kehut ja siitä suoraan seuraavaan tekemiseen. Mutta mielellään palkkaan vielä tässä aika alkuvaiheessa paljon. Myöhemmin siirryn ehkä enemmän siihen tapaan, että mitä pidempään palkan saaminen kestää, sitä suurempi palkka on ja kehut siihen väliin. :)

  Kiitos vielä kommenteista! Ei muuta kun treenamaan lisää! :)

  VastaaPoista