sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Youtube-kanava ja muut uudet kujeet

Lisäsin Jekulle nyt oman kanavan Youtubeen, johon voin kätevästi treenivideot ja muut videot lisäillä. Pääsee vähän tarkemmin tutustumaan pikkuäijän toimintaan kuin vain valokuvien ja tekstien välityksellä. :) Täältä Jekun kanavasta siis löytyvät kaikki videot jatkossa: https://www.youtube.com/user/aussiejekku/. :)

Tässä uutta videomateriaalia sormitempun suorittamisesta (ei priimasuoritus, mutta kuitenkin) ja videota viikon takaa ensitutustumisesta jäähän metsälenkillä. :D


 


 


Yleiskuulumisista sen verran, että tällä hetkellä ikää siis 5,5 kk ja jätkä on mukavan takakorkeassa kasvuvaiheessa. Takaosa on varmaan sentin korkeammalla kuin etuosa. En ole hetkeen nyt punninnut jäppistä, viimeksi vaaka näytti 15,5 kg. Nyt luulisin, että painoa on jo lähemmäs 17 kg. Kaikki hampaat ovat vihdoin vaihtuneet ja uudet kasvavat kovaa vauhtia tilalle. Viimeiset kulmurit lähtivät pienen nitkuttelun jälkeen tuossa ehkä parisen viikkoa sitten, eli aika tasan 5 kk iässä. Tämä on helpottanut puremisvimmaa kovin ja nykyään Jekku on yksin kotona aika nätisti. Mitä nyt sallittuja pahveja silppuaa, mutta muuten. *kop kop* Jalka on noussut jo useamman viikon ja pikkujätkä on muutenkin kovin "aikuista" muka jo. Murkkuikää on havaittavissa sen verran, että välillä etenkin pimeällä saatetaan nähdä mörköjä jossakin ja hypitään ja muristaan ensin karkuun, sitten kohti ja sitten mennään tutkimaan, mikäs se olikaan. :D Mutta valtataisteluja ei niinkään ole tarvinnut käydä, muutamia pieniä keskusteluja vaan. On se vaan mainio tyyppi tämä ukkeli!

Niin ja olipa Jekku ensimmäisen kerran vieraassa paikassa yökylässäkin viikko sitten, kun emännällä oli juhlat kotona. Kovin hienosti oli mennyt, ja jätkä onkin niin ihanan sosiaalinen ja rohkea, että pärjää tilanteessa kuin tilanteessa ja paikassa kuin paikassa. Tällaisen koiran kanssa on helppo elää ja olla. :) Se kun viihtyy kaikkien seurassa niin hyvin!

Tokossa ollaan edistytty sen verran, että ollaan otettu ekoja kertoja nyt seisomaan pysähtymistreenejä. Itse olen vauhdista vaan liikkunut takaperin koiran edessä ja käsimerkillä kuonon edessä opettanut "top"-käskyn. Toimii jo oikein hyvin parin treenikerran jälkeen. Muuten on vahvistettu hyvää sivulletuloa, seuraamisen intoa, istu-maahan-tekniikkaa, paikallamakuuta jne. perusjuttuja.

Agilityssä taas edistytään myös kovaa vauhtia. Viimeisimmissä treeneissä tutustuttiin ekaa kertaa muuriin, vahvistettiin putkea (on jätkälle kovin mieluisa!) ja otettiin pieniä ratamaisia treenejä ja hyppytekniikkatreenejä. Eli muurin taakse istumaan jättäminen ja siitä vapautus hypylle ja ohjaus suoraan putkeen. Ja kotitreeneiksi saatiin nyt ohjauksista valssin ja takaakierron alkeiden opettelua, niin että koira hiffaa, mistä on kyse, eli oppisi reagoimaan kehon kieleen oikein. Takaakiertotreeneissä koira jätetään istumaan ja kierretään koiran takana ensin toiselle puolelle ja sieltä toiselle puolelle ja odotetaan, että koira kääntää katseensa puolelta toiselle ja siitä palkka. Ja valssitreeneissä ensin houkuttelua reagoimaan jalan siirtämiseen sivulle ja siitä sitten "kääntöön". Jekku tuntuu tajuavan nämäkin heti, eli reagoi juuri oikein molempiin treeneihin.

2 kommenttia:

 1. Ihana blogi teillä! Mun kaveri linkitti tän mulle, koska mullakin (muutaman viikon nuorempi) aussie ja hippusen kanssa samaa näköä :) Hirmu hyvin teillä menee jo treenit! Mun aussiella on selkeesti samoja piirteitä, hän on myös todella miellyttämis haluinen ja innokas oppija. Mä taas olen itse lähinnä "rajottava" tekijä, kun opettelen itse samalla mm. tokon "virallisia" kuvioita. Kiva seurailla teidänkin puuhia siellä! Terkkuja täältä meidänkin pojalta sinne! ;)


  lottejedi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva, kun vierailitte täällä. Onpas teilläkin ihana blogi! Ja Jedi on oikein hurmaava. Meillä on täällä Tampereella myös samanikäinen Jedi-aussiekaveri. :) Kivoja treenejä ja syyspäiviä teillekin! :)

   Poista