torstai 6. marraskuuta 2014

Agilityssä pentuhöntsän "loppukoe"

Kuuden kerran pentuhöntsäilyagilityn viimeinen kerta oli tänään. Sen kunniaksi tehtiin ensimmäistä kertaa hieman ratamaista harjoittelua. Toki aiemmin on otettu myös hyppytekniikkasarjoja ja putki sen perään jne. mutta tällaista monen esteen sarjaa ei olla aiemmin tehty. Ja tuli kyllä niin kantapään kautta opittua, kuinka nopea koira mulla on ja kuinka auttamattoman hidas voi ohjaaja olla - ajatuksellisesti etenkin. :D Agilityhän on lajina itselleni täysin uusi, joten ohjaajalla on paljon opeteltavaa ennakoinnissa ja ohjaamisessa. Tässä ratatreenissä näkee hyvin, kun ajatukset herpaantui hetkeksi, niin olin täysin myöhässä toiseen putkeen ohjaamisessa ja vieläpä itse blokkasin koiran pääsyn koko putkeen. :D Mutta pentuhan on mitä mainion agilitykoiran(kin) alku ja tekee mitä vaan, kunhan ohjaaja saadaan ensin opetettua. :) Tällä viimeisellä kerralla harjoiteltiin ensimmäistä kertaa myös rengasta (ensin rengasta yksinään ja sitten ketjuissa roikkuvaa rengasta hyvin matalalla). Ei ollut Jekulle tuokaan este mitenkään ihmetys, vaan meni senkin hienosti. Mikä hauskinta, niin päästään jatkamaan samalla neljän koirakon porukalla nyt sitten pentuhöntsäilyjatkokurssia, sillä kaikki innostuivat sen verran paljon, että treenejä jatketaan. :)2 kommenttia:

  1. Hienosti menee jo! Vitsit pitäis meidänkin ilmottautua jo jonnekin pentu agiin. Nää niin nauttii tästä menemisestä, selkeesti huomaa että toko ei välttämättä aina niin innostais, mutta aina vois puita kierrellä ja kiville hyppiä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis pentuhan menisi vaikka kuinka hienosti, jos ohjaaja jotakin osaisi! :D Agility on kyllä hauskaa vastapainoa tokoilulle, kun siinä saa mennä täysiiiii. :D Jekku kanssa rakastaa hyppiä kiville ja joka paikkaan vaan, missä saa vähän kiipeillä ja pomppia. Siksikin agility tuntuu olevan sille tosi luontainen juttu. Niin kuin moni muukin laji kyllä... Se kyllä tykkää tehdä kaikkea, mitä vaan sen kanssa touhuaa. :) Onneksi löydettiin kiva penturyhmä heti, jossa nyt voidaan sitten jatkaa liito-oppeja. :) Toivottavasti tekin löydätte kivan treeniryhmän! :)

      Poista