perjantai 1. elokuuta 2014

Mökkeilemässä Porvoossa

Viikko takana helteistä mökkeilyä Porvoon maaseudulla. Jekku pääsi viikon aikana ensimmäistä kertaa veneen kyytiin eikä ollut koko asiasta moksiskaan. Nautti vaan, kun moottorilla päristeltiin menemään ja kävi sopiva tuuli +29 asteen helteessä. :) Lisäksi käytiin Porvoon joenrannassa ja vanhassa kaupungissa hetki pyörähtämässä ja totuttelemassa ihmisvilinään. Ja vilinäähän siellä riitti, turisteja aivan valtavasti. Ja rapsutuksia sateli kyllä useiden maiden turisteilta, ja Jekku edelleen vaan rakastaa kaikkia. Muuten sitten vilvoiteltiin aika paljon sisätiloissa ja varjossa, ja aamulla ja illalla, kun ilma oli vähän vilpoisampaa, niin riekuttiin omalla pihalla ja pellolla mm. mölkyn parissa. Oli hyvää noutotreeniä. ;) Tehtiin myös useita makkarajälkiä ja hakuruutuja pellolla. Jätkä on oppinut niiden idean erinomaisesti ja tuntuu rakastavan nenänkäyttöä - 20 m jälki menee hetkessä. Jekun perässä saa tällä hetkellä kyllä kulkea koko ajan, kun imuroi kaiken mahdollisen pihamaalta (ja sisältä) suuhunsa. Mökin pihasta bongasi kyllä joka ainoan sienen, joka siellä vaan kasvoi tai oli joskus kasvanut. Uskomaton sienimagneetti. ;D


Ensimmäistä kertaa elämässä veneilemässä. Ja kuin vanha tekijä! :)


Aika lämmin on. Voinks tulla sun lipan alle vilvotteleen?Omalla pellolla mölkkyämässä. :)Sopiva noutokapula. Ja mikä ote heti luonnostaan! ;)


Porvoon kaupungissa: joenrannassa ja vanhassa kaupungissa vierailua. :)Katos, siellä on joku toinenkin haukku!

Mökistä mahdollisimman viileän paikan etsimistä...

 
 
Viikon aikana ehdittiin ottaa 11 vk punnitus ja mittaus. Viikossa oli tullut lisää 4 cm ja 1 kg, eli uudet viikkomitat olivat 36 cm ja 6,8 kg. Viikon aikana tehtiin myös madotus ennen ensimmäisiä rokotuksia. Koulutushetkiä otettiin myös useita joka päivä - Jekku kehittyy ihan valtavalla nopeudella - sillä oppimishalu, keskittymiskyky ja miellyttämishalu ovat sellaisia, joihin en ole aiemmin pennulla törmännyt. 11 vk iässä se osaa nyt istua ja mennä maahan käskystä niin, että en ole välttämättä edes ihan lähellä itse tai olen sijoittunut mihin tahansa koiraan nähden, eli apuja tai makupaloja ei edes tarvita. Samoin sivulletulon se oppi melkein kerrasta - joskin siinä vielä vähän avitan oikean paikan löytämisessä. Ja paikallamakuu on saatu myös hyvin alkuun, siinäkin selvitään ilman käsimerkkejä tms., ja 10-30 s jaksot ovat sujuneet ilman mitään liikahduksia. Monissa asioissa Jekku on kuin luonnonlahjakkuus - ihan kun se tietäisi heti mitä tehdä, vaikkei oltaisi aiemmin edes harjoiteltu. Ja se rakastaa näiden "temppujen" tekemistä, sekä makupala- että leikkipalkka toimivat mainiosti. Koulutusjaksoja tehdään n. 3-4 kpl päivässä 1-5 min kerrallaan. Luoksetulo on myös hyvin hanskassa ja kieltoja kovasti vahvistetaan nyt kun riekkukausi on alkanut... Tekemisen intoa siis piisaa - sekä hyvässä että välillä virtapiikkinä lihassa. ;) Pääsääntöisesti Jekku on kyllä erinomaisen lahjakas ja hyvähermoinen pentu - erittäin mahtava kouluttaa ja liikkua missä vaan sen kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti