tiistai 22. heinäkuuta 2014

Pikkupennun työtä ja hupia

Hupi ensin. :) Jekku sai koko loppuviikon telmiä sydämensä kyllyydestä. Ensin veljeni lapset olivat yökylässä perjantaista lauantaihin, ja Jekku sai kovasti sekä tuliaisia heiltä että rapsutuksia ja leikityksiä. Jekku osaa olla lasten kanssa tosi nätisti, mitä nyt pieniä vahinkoja sattuu välillä, kun lelua pitäisi purra, mutta osuukin hutiin. Lauantaina muutaman tunnin levon jälkeen lähdettiin sitten vielä ystävieni kesäjuhliin, jossa 3 muuta koiraa ja 15 aikuista leikityttivät pikkupentua koko illan. Jekku ei erityisemmin hae turvaa juuri missään tilanteessa, vaan osaa hoitaa itse tilanteet ja hakeutuu sosiaalisesti kaikkien kaveriksi. Välillä oli pakko pistää Jekku nukkumaan omaan häkkiin, jonne se hyvin nopeasti rauhoittukin, pihalla käydystä muusta temmellyksestä huolimatta. Jekku vaan nautti olostaan kaiken hälinän keskellä, uskomaton teräshermo ja helppo matkakaveri jo nyt. :) Tänään käytiin alkuillasta vähän rantareissulla, josta tämänkertaiset kuvatkin. Vielä ei Jekku muuta kuin kahlaa matalassa vedessä, mutta on sekin jo alku, ainakin näin kovilla helteillä. :)


Ja sitten ne työt. :) Jekku on ollut nyt kahtena päivänä mukanani töissä, kun olen joutunut kesken loman käymään vähän tekemässä hommia. Enkä jaksa olla hämmästelemättä sitä tyyneyttä ja rohkeutta, jolla jäppinen ottaa kaiken uuden. Se on molemmat päivät erittäin kärsivällisesti ja tyytyväisesti leikkinyt omilla leluillaan, syönyt luita ja nukkunut jaloissani toimistotiloissa. Ja välillä sitten ottanut rapsutuksia vastaan sekä asiakkailta että myyjiltä myymälän puolella. Jekku tutustuisi mielellään koko myymälään, jos sen vaan päästäisi sinkoilemaan ympäriinsä. Hississä ei ollut Jekun mielestä mitään ihmeellistä, mitä nyt piti kerran haukahtaa, niin kuuli, miten siellä kaikuu. :D Ja pimeä kellari olisi ollut vaan hauska leikkipaikka. On kyllä uskomattoman hyvähermoinen pentu!

Huomenna tulee ikää 10 vk täyteen. Painoa oli eilisen punnituksen mukaan 5,5 kg. Hyvin maittaa kaikki ruoka, ihan mitä vaan nenän eteen laitetaan, niin menee alas. Huomaa, että koko ajan vähän enemmän ja enemmän aletaan testaamaan rajoja, ja hampaita olisi kiva upottaa milloin mihinkin. Hyvin ovat kiellot menneet kuitenkin tähän asti perille.

Pikkuhiljaa edistytään myös toko-puolen (tai tässä kohdin suurimmaksi osaksi perustottelevaisuuden) ensiaskelissa. Istuminen alkaa olla kivasti hanskassa (toimii ilman avustamista) ja sitä harjoitellaan jo useissa tilanteissa ja paikoissa. Maahanmeno on nyt ollut pari päivää työn alla ja sekin alkaa jo hahmottua. Kontakti on erinomainen edelleen, ja on otettu muutamia leikkimielisiä seuraamisharjoituksia, jotta totutellaan siihen, että mamman jalan vieressä on mukavaa. Jekku on ihan käsittämätön, sillä jos otan namin avulla vaikka pari askelta seuraamista, niin kun pysähdyn, niin Jekku automaattisesti itse istuutuu ja ottaa kontaktia. Luulen, että seuraamisharjoituksista tulee suhteellisen helppoja tämän jätkän kanssa. ;) Luoksetuloa vahvistetaan jatkuvasti: milloin leikillä, milloin namilla, milloin kehuilla. Kaikkea vaihdellen. Hyvin toimii. Nenänkäyttöä myös treenaillaan namien etsimisellä ja "Etsi!"-käskykin alkaa tulla siis tutuksi. Ulkona tarpeilla käymisille on myös omat "käskysanat", jotka Jekku hyvin tunnistaa ja noteeraa. Samoin ruokailuun liittyvät houkuttelusanat. Rauhoittumista myös harjoitellaan noteeraamaan "rauhassa" ilmaisun ja vähentämään kierroksia siinä kohdin joko sylissä tai muualla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti