torstai 24. heinäkuuta 2014

Jekku nro 1

Heti aamusta lähdimme "kotirannalle" chillailemaan, mutta reissu päättyi aika lyhyeen, kun jekku nro 1 näki päivänvalon. Itse en varsinaisesti nähnyt tilannetta, koska otin juuri fiilistelykuvia tyynestä järvestä, kun jäppinen pyöri lähimaastossa ja tutkaili tapansa mukaan ympäristöä. Yhtäkkiä kuului kamalaa vinkunaa ja Jekku pakeni paikalta kauhuissaan. Siinä kohtaa huomasin, että joko jäppinen oli mennyt kaivamaan maa-ampiaispesää tai sitten se oli vahingossa vaan astunut siihen, mutta vihaisia ampiaisia sieltä kuitenkin hyökkäili kimppuun ja ainakin yksi pisto varmasti tuli, jossei jopa useampia. Mitään turvotusta ei lähtenyt kuitenkaan nousemaan minnekään, joten jätin lääkkeiden antamisen sikseen, ainoastaan kylmällä vedellä suihkuttelin koiraa. Tassuaan Jekku piteli jonkin aikaa ja vinkui, jos siihen koski. Mutta muutaman tunnin unien jälkeen oli taas oma itsensä ja ampiaiset olivat unohtuneet. :) Onneksi Jekku ei siis ollut yliherkkä ampiaisen pistolle.
 
 


 Noh, iltapäivällä sitten uusi rantaretki eri paikkaan ja tällä kertaa Näsijärven rannassa viihtyivät sekä koira että emäntä. Jekku sai muilta paikalla olleilta ja ohikävelijöitä järjettömän paljon rapsutuksia ja ihailua osakseen. Ja emäntä sai vihdoin heitettyä talviturkin. ;)
Eilen tuli 10 viikkoa ikää täyteen ja kovasti se pentu vaan kasvaa. :) Yritin vähän mittailla eilen säkäkorkeutta ja sain mitaksi n. 32 cm. Voi olla aika paljon virhemarginaalia, kun mitta olisi ollut kivempi suussa. ;) Punnituksessa kiloja näytti olevan 5,8 kg. Eli parisen kiloa on nyt tullut painoa lisää 2,5 viikossa. 

4 kommenttia:

 1. Mitenkäs Jekku reagoi, kun menit uimaan? Onko samaa vartiointia havaittavissa kuin Dinon kanssa?
  T. Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei reagoinut mitenkään. Kiltisti jäi puuhun rannalla kiinni ja sieltä vaan istuskellen katseli. Eli pikkasen eri meininki kuin Dinon kanssa - ainakin vielä. ;)

   Poista
 2. Hyvä ettei ampiaisen pistosta tullut tällä kertaa mitään. Jatkossa kannattaa olla varovainen sillä yliherkkyys ampiaisenpistoille kehittyy siten että reaktio tulee voimakkaana seuraavalla kerralla. Meillä kultsu ei saanut eka kerralla mitään oireita, toisella kerralla pistoja saatuaan koko pää turposi jalkapallon kokoiseksi ja lääkärireissu tuli eteen kun koira meni täysin vaisuksi eikä enää juonutkaan. Mutta voi siis olla että ei tule mitään seuraavallakaan kerralla jos ei ole sitä tyyppiä että herkistyy ampiasen pistoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varovasti otetaan ja kyytabletit pidetään visusti matkassa mukana - mikäli ens kerralla aiheuttaakin turpoamista ja herkkyysoireita. Pennun kanssa saa kyllä pitää koko ajan silmät ja korvat auki - ja silti se ehtii tekemään asioita, joihin ei itse ehdi mukaan. On nämä aika vekkuleita. :)

   Poista